ទោះបីជា នៅក្នុង ទឹកក្រូចច្របាច់ សម្បូរទៅដោយ វីតាមីនក្តី តែក៏សម្បូរ ទៅដោយ ជាតិស្ករ ហ្វ្រុកតូសដែរ ។ ក្រោយពេល ស្ករប្រភេទនេះ ចូលទៅសន្សំទុក នៅក្នុងរាង វានឹងបំប្លែង ទៅជា អាស៊ីដយូរិក ទៅបំផ្លាញឈាម ដែលរត់ទៅ ចិញ្ចឹមសន្លាក់ ឆ្អឹង បណ្តាលឱ្យ ហើម និង រលាក ។ តាមលទ្ធិផល ពិសោធ រកឃើញថា អ្នកផឹក ទឹកក្រូចច្របាច់ មួយថ្ងៃមួយកែវ មានអត្រាប្រឈម នឹងរោគរលាកសន្លាក់ ដល់ទៅ ៤១ ភាគរយ ។
ចំណែកភេសជ្ជៈ ដែលងាយ ប្រឈម នឹងរោគខាងលើនេះ ឆាប់បំផុតគឺ ទឹកក្រូចកំប៉ុង ឬ ដប ព្រោះក្នុងនោះ មានជាតិស្ករខ្ពស់ ជាពិសេសមាន អាស៊ីដកាត់ក្រពះ ទៀតផង ។ អ្នកផឹកទឹកក្រូច កំប៉ុង រាល់ថ្ងៃមានអត្រា ប្រឈមនឹង រោគរលាកសន្លាក់ រហូតដល់ ៧០ ភាគរយ ឯណោះ ៕
ចំណែកភេសជ្ជៈ ដែលងាយ ប្រឈម នឹងរោគខាងលើនេះ ឆាប់បំផុតគឺ ទឹកក្រូចកំប៉ុង ឬ ដប ព្រោះក្នុងនោះ មានជាតិស្ករខ្ពស់ ជាពិសេសមាន អាស៊ីដកាត់ក្រពះ ទៀតផង ។ អ្នកផឹកទឹកក្រូច កំប៉ុង រាល់ថ្ងៃមានអត្រា ប្រឈមនឹង រោគរលាកសន្លាក់ រហូតដល់ ៧០ ភាគរយ ឯណោះ ៕
No comments:
Post a Comment