ក្រុមអ្នកពិសោធ ពីសាកល វិទ្យាល័យ គ័រណេល របស់អាមេរិក បានបង្ហាញពី លទ្ធផលនៃ ការពិសោធ ថា ពោតស្ងោរ អាចលាង ជាតិពុល នៅក្នុងរាងកាយ បានច្រើនបំផុត ។
ក្រុមអ្នកពិសោធ បាននាំយក ពោតផ្អែម ចំនួន ៣ ផ្លែ ដាក់ស្ងោរក្នុង សីតុណ្ហភាព ១១៥ អង្សាសេលស៊ីស តែប៉ុណ្ណោះ ។ គេបានជ្រើសរើស រយៈពេលស្ងោរ ខុសៗពីគ្នាគឺ ១០-២៥ និង ៥០ នាទី ទៅតាមលំដាប់ ។ លទ្ធផលដែលគេ ទទួលគឺ សារជាតិ ដែលអាច លាងជម្រះ ជាតិពុល បានកើនឡើងពី ២២, ៤៤ និង ៥៣ ភាគរយ ។ ពោតផ្អែម ដែលគេស្ងោរ ឬអាំង នៅពេលវាក្តៅ កាន់តែខ្លាំង វានឹងបញ្ចេញ សារជាតិម៉្យាង ដែលគេឱ្យឈ្មោះថា អាស៊ីដហ្វេរុលិក ដែលសារជាតិនេះ មានប្រយោជន៍ សម្រាប់រាងកាយ ៕
ក្រុមអ្នកពិសោធ បាននាំយក ពោតផ្អែម ចំនួន ៣ ផ្លែ ដាក់ស្ងោរក្នុង សីតុណ្ហភាព ១១៥ អង្សាសេលស៊ីស តែប៉ុណ្ណោះ ។ គេបានជ្រើសរើស រយៈពេលស្ងោរ ខុសៗពីគ្នាគឺ ១០-២៥ និង ៥០ នាទី ទៅតាមលំដាប់ ។ លទ្ធផលដែលគេ ទទួលគឺ សារជាតិ ដែលអាច លាងជម្រះ ជាតិពុល បានកើនឡើងពី ២២, ៤៤ និង ៥៣ ភាគរយ ។ ពោតផ្អែម ដែលគេស្ងោរ ឬអាំង នៅពេលវាក្តៅ កាន់តែខ្លាំង វានឹងបញ្ចេញ សារជាតិម៉្យាង ដែលគេឱ្យឈ្មោះថា អាស៊ីដហ្វេរុលិក ដែលសារជាតិនេះ មានប្រយោជន៍ សម្រាប់រាងកាយ ៕
No comments:
Post a Comment