Monday, March 21, 2011

អត្ថប្រយោជន៍របស់ ផ្លែល្ពៅ

ល្ពៅក្រៅពីអាចប្រើ ច្នៃធ្វើជាម្ហូប បានច្រើនមុខ យ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសា ហើយ គេនៅអាចប្រើ ធ្វើជាឱសថ ព្យាបាលរោគ ទៀតផង ។
ចំពោះផលប្រយោជន៍ ពិសេស របស់ផ្លែល្ពៅ មានដូចជា ៖
- ផ្លែល្ពៅមានរសជាតិផ្អែម មានសារជាតិ បេតាឃែរ៉ូទីន ដែលជាប្រភពដើម នៃវីតាមីន A ។ ហេតុនេះហើយ ទើបអាចការពារ រោគមហារីក ពិសេស រោគមហារីក តម្រងនោម របស់មនុស្ស វ័យចំណាស់ ការពាររោគសើស្បែក កាត់បន្ថយ អាការឈឺចុក រួយក្បាលជង្គង់ ចង្កេះ និង ការពាររោគ កម្រើកខ្លួនមិនរួច ទៀតផង ។
- ល្ពៅអាចការពារ រោគទឹកនោមផ្អែម រោគលើសឈាម ជំនួយថ្លើម ក្រលៀន និង បំប៉ន ក្រសែភ្នែក ។
- ល្ពៅជាបន្លែដែល មានកាកសរសៃខ្ពស់ ផ្តល់ថាមពលទាប ខ្លាញ់តិច ដូច្នេះសមរម្យបំផុត ចំពោះអ្នកត្រូវការ បញ្ចុះទម្ងន់ ។ ក្រៅពីនេះ សារជាតិ ការបូអ៊ីដ្រាត ក្នុងផ្លែល្ពៅនៅអាច ជួយបំបាត់ រោគដំបៅ ក្នុងក្រពះ និង ពោះវៀនផ្នែក ខាងលើផងដែរ ។
- ល្ពៅអាចជួយកម្ចាត់ ស្លេស្មិ៍ ជួយបន្សើមសួត កាត់បន្ថយអាការដង្ហក់ របស់អ្នកកើតហឺត និង ជួយជំនួយកម្លាំង ។
- គ្រាប់ល្ពៅ់មាន គុណសម្បត្តិ ខាងព្យាបាល និង កាត់បន្ថយឱកាស ក្នុងការកើតរោគ ក្រួសក្នុងតម្រងនោម និង មានសារជាតិ ជាឱសថបញ្ចុះព្រូន មួយចំនួន ។
- ប្រេងដែលចម្រាញ់ ពីគ្រាប់ល្ពៅ មានរសជាតិផ្អែម ដែលប្រើទទួលទាន ជំនួយដល់ប្រសាទ ៕

No comments:

Post a Comment